Abdomen umflat/mărit în volum – cum să pierdem sănătos kilogramele în plus!


Echipa Business Woman, împreună cu Mika Med Medical Spa, lansează luna aceasta campania „Un stil de viaţă sănătos pentru femeia business a secolului XXI”.

Campania se întinde pe durata a şase luni, timp în care vom dezvălui lunar în paginile revistei sfaturile specialistului pentru cum să obţineţi pas cu pas un look sănătos şi frumos!


de Dr. Artemisia Nicolau-Gorea

Fondatoare Mika Med Medical Spa

www.mikamed.ro

Tel. 021.253.23.15

Str. Căluşei nr. 12, et. 2, sector 2, Bucureşti

 

Femeia secolului XXI: iubită, admirată, răsfăţată, emancipată, cuceritoare sau care se lasă cucerită, cu personalitate, mamă şi soţie perfectă – pentru toate acestea, înfăţişarea joacă un rol cheie, atât în respectul de sine, cât şi în puterea de a deveni orice îşi propune. Abdomenul umflat/mărit în volum reprezintă unul dintre obstacolele ce ne împiedică să ne simţim bine în propria piele, de aceea este important să ştim care sunt cauzele lui, dar şi tratamentele speciale pentru a scăpa de kilogramele în plus într-un mod sănătos.

 

Ce înseamnă abdomenul umflat/mărit în volum?

Atunci când aportul caloric depăşeşte consumul, se depun kilogramele în plus, deseori ducând la obezitate abdominală. Obezitatea abdominală nu înseamnă doar apariţia acelui „colac de salvare” la exterior, dar şi depunerea ţesutului adipos în interiorul cavităţii abdominale, pe organe şi în interiorul lor, ducând la apariţia afecţiunilor cardiovasculare, hepatice sau endocrine.

 

Care sunt cauzele umflării abdomenului?

Abdomenul umflat are mai multe cauze, cele mai frecvente fiind tulburările digestive, gazele în exces, constipaţia cronică, hipotonia musculară şi retenţia de apă. Nu ar trebui să excludem afecţiunile ginecologice, colonul iritabil sau tumori.

 

Tulburările digestive sunt determinate de obiceiuri alimentare nesănătoase, precum asocierea glucidelor cu proteino-lipide, a fructelor – care sunt acide, cu orice alte alimente, dar şi a consumului de băuturi carbogazoase. Chiar şi în cazul unei alimentaţii echilibrate, abdomenul se poate mări odată cu vârsta din cauza reţinerii apei în organism. De aceea mişcarea nu trebuie să lipsească din programul vostru, fie sub formă de fitness sau aerobic, fie sub formă de gimnastică motorizată.

 

Modificările fiziologice de-a lungul vieţii (ciclul menstrual, sarcina, alăptarea, menopauza) sau chiar reacţia organismului feminin pe parcursul unei zile în relaţie cu stresul cotidian, temperatura scăzută a iernii, fumatul activ sau pasiv, poluarea, fără să mai luăm în calcul curele de slăbire, sedentarismul, calitatea şi cantitatea alimentelor, toate acestea duc la perturbarea metabolismului şi la atrofierea muşchilor pereţilor abdominali.

 

Ce înseamnă retenţia apei în organism?

Retenţia de apă în organism, cunoscută medical sub termenul de edem, înseamnă acumularea de fluide în ţesutul conjunctiv în anumite părţi ale corpului, precum glezne, mâini, picioare, plămâni sau abdomen. În momentul în care sistemul de control ce se află în grija rinichilor şi a hormonilor se dezechilibrează, apare şi retenţia de apă. Femeile se confruntă mai mult decât bărbaţii cu retenţia de apă, deoarece pot reţine fluid în exces din cauza schimbărilor nivelului de hormoni, în special în timpul menstruaţiei, dar şi la menopauză.

 

Care sunt tratamentele corespunzătoare pentru a redobândi un abdomen plat?

Din păcate (sau din fericire), strategia „anti – burtă” este foarte complexă:

 

- regim alimentar echilibrat; hidratare adecvată (1,5 – 2 l de apă), 3 mese pe zi, masticarea alimentelor fără grabă, evitarea anumitor alimente ce produc fermentaţia, folosirea unei cantităţi reduse de sare în mâncare, deoarece componenta de sodiu din sare reţine apa în organism, evitarea gumei de mestecat etc.

 

- exerciţii fizice; este excelent dacă starea fizică şi timpul vă permit practicarea sportului. Dacă nu reuşiţi să treceţi pe la sală, sau timpul alocat sportului preferaţi să îl petreceţi relaxându-vă, puteţi opta pentru un program de gimnastică motorizată. Aparatura specială pentru gimnastică motorizată va pune în mişcare şi va activa diferite părţi ale corpului şi, în funcţie de dorinţa voastră, va pune accent pe abdomen. Fiind recomandat şi pentru femeile cu probleme de sănătate sau care nu au voie să facă nici un fel de efort, acest tip de gimnastică este ideală pentru remodelarea siluetei, tonifierea musculaturii şi diminuarea celulitei şi a stresului – fără nici un fel de efort.

 

- tratamente locale; în acest sens aş menţiona aparatul de endermologie Cellu M6 Integral, care pentru fanii săi nu are nevoie de cuvinte de laudă. Pentru cei care nu cunosc beneficiile tratamentelor, acest aparat celebru după motto-ul „slăbeşti acolo unde doreşti” poate fi o descoperire. Tehnica ce stă la baza acestui aparat este de a elimina grăsimile profunde rezistente la dietă şi la sport, fiind posibil să slăbeşti folosind o reactivare naturală a celulelor adipoase. Şi masajul cu mâinile este eficient, atât timp cât este practicat de un specialist. Masajele de acest gen reuşesc cu brio să îmbunătăţească circulaţia sanguină, să favorizeze eliminarea toxinelor şi excesul de fluid local.

 

Cu speranţa că aceste informaţii vă vor fi de folos, vă doresc o lună lipsită de stres – condiţia sine qua non pentru o sănătate şi o înfăţişare cu care să vă puteţi mândri. De asemenea, vă aştept pe strada Căluşei nr. 12, la spa-ul medical Mika Med, unde o echipă de specialişti vă stă la dispoziţie pentru sfaturi avizate, tratamente sigure şi personalizate, dar şi pentru un răsfăţ bine meritat după o zi grea de muncă!


Editia curenta:

 

Parteneri


Revista Business Woman Magazine promoveaza succesul in business, avand drept scop crearea unei comunitati a femeilor de cariera, sau care aspira la o cariera, oferindu-le cititoarelor instrumente utile pentru viata profesionala si sfaturi in viata privata, in acord cu statutul lor social. Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din orice pagina a site-ului www.businesswoman.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al The Marketer Magazine. Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.
Statistici trafic - StatCounter.com